میوه هایی که نباید بشورید !

آمار مطالب

کل مطالب : 1892
کل نظرات : 71

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 1

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 17
باردید دیروز : 184
بازدید هفته : 332
بازدید ماه : 3352
بازدید سال : 193760
بازدید کلی : 518458
تبلیغات
<-Text2->
نویسنده : سید محمد سیداصیل
تاریخ : جمعه 22 آذر 1392
نظرات

● میوه های سفت را بشویید
میوه ها و سبزی ها (به خصوص سبزی ها) از آلوده ترین خوراکی ها محسوب می شوند. به همین دلیل باید میوه هایی با بافت سفت تر و سبزی ها را پیش از قرار دادن داخل یخچال حتما شست و آنها را از هرگونه آلودگی فیزیکی مانند گل و لای و آلودگی های شیمیایی باقیمانده از سموم دفع آفات به خوبی پاک کرد. میوه ها را حتما پس از شستن باید خیلی خوب با یک دستمال یا حوله نخی خشک کرد، سپس آنها را در یک کیسه یا دستمال نخی قرار داد و بعد داخل یخچال گذاشت.

سبزی ها هم باید پس از شسته شدن به خوبی خشک شوند و اگر امکان خشک کردن کامل آنها هم نبود، سبزی های شسته را داخل دستمالی نخی ریخت، دستمال را داخل ظرفی فلزی قرار دهید و ظرف را درون یخچال بگذارید تا عمر ماندگاری سبزی را بالا ببرید. گذاشتن میوه و سبزی در یخچال در حالی که خیس هستند و بدون قرار دادن آنها در دستمال های نخی برای کشیده شدن آب آنها باعث کم شدن مدت ماندگاری شان خواهد شد. بد نیست این را هم بدانید که اگر میوه یا سبزی را نشسته داخل یخچال بگذارید، می توانید مدت زمان بیشتری آنها را تازه داخل یخچال نگه دارید زیرا آبی به آنها نخورده و شرایط مناسب و مرطوب برای رشد میکروارگانیسم ها به وجود نیامده است. البته اگر قرار باشد میوه ها و سبزی های نشسته را داخل یخچال بگذارید باید حتما آنها را داخل ظرف کاملا دربسته قرار دهید تا آلودگی آنها به سایر مواد غذایی منتقل نشود.

● میوه های نرم را نشویید
برخی افراد در شستن مواد غذایی مختلف پیش از گذاشتن آنها در یخچال افراط می کنند و حتی سبزی ها و میوه های نرمی مانند قارچ یا توت فرنگی را هم می شویند و سپس در یخچال می گذارند. بافت قارچ به صورتی است که آب به سادگی در کلاهک آن جمع می شود و امکان خشک کردن آن هم به راحتی وجود ندارد بنابراین قرار دادن قارچ خیس داخل یخچال باعث کاهش مدت ماندگاری آن می شود.
این اتفاق برای میوه هایی مانند توت فرنگی که بافت نرمی دارند و در اثر تماس با آب به سادگی متلاشی می شوند هم می افتد بنابراین بهتر است این خوراکی ها را در ظرف دربسته و نشسته درون یخچال بگذارید و کمی پیش از مصرف، آنها را بشویید. نگهداری میوه ها و سبزی های نشسته داخل دستمال های نخی یا انواع دستمال های یکبار مصرف مخصوص میوه و سبزی هم می تواند عمر نگهداری آنها را افزایش دهد.

● خوراکی های بسته بندی را بشویید
برخی مواد غذایی مانند انواع نوشیدنی ها، سس ها، رب ها، کنسروها، ماست و سایر لبنیات و… نیازی به شستشو ندارند اما بهتر است برای پاک کردن بسته بندی آنها از انواع آلودگی های محیطی مانند گرد و خاک، بسته بندی هایشان را پیش از قرار دادن داخل یخچال بشویید و با دستمالی نخی خشکشان کنید.

● جوانه ها را نشویید
جوانه ها هم جزو سبزی هایی با بافت نرم هستند که شستن آنها باعث نرم تر شدن بافتشان می شود. از طرف دیگر، شستن و خشک کردن کامل جوانه ها هم کار ساده ای نیست. به همین دلیل توصیه می کنیم جوانه ها را نشسته داخل یخچال بگذارید و درست پیش از مصرف، آنها را بشویید. بهترین روش برای نگهداری جوانه های تازه و نشسته در یخچال این است که آنها را از بسته بندی پلاستیکی شان خارج کنید تا بخار نکنند و خراب نشوند. سپس آنها را درون دستمال نخی بریزید و داخل یخچال بگذارید.

● خرما را نشویید
خرما از خوراکی هایی است که باید پیش از مصرف شسته شود. از آنجا که خرما حالت چسبندگی دارد و هنگام چیدن و بسته بندی در معرض انواع آلودگی های محیطی مانند گرد و خاک قرار می گیرد، شستن آن پیش از مصرف باعث تمیز شدن سطح آن و انتقال نیافتن آلودگی های محیطی به بدن می شود. البته بهتر است این میوه را درست قبل از خوردن آن بشویید چون اگر هنگام قرار دادن داخل یخچال و چند روز پیش از مصرف شسته شود، آب زیر پوسته رویی و ضخیمش جمع می شود و بافت خرما را شل می کند و مدت زمان ماندگاری اش را پایین می آورد. قرار دادن خرمای شسته و مرطوب داخل یخچال آن هم به مدت چند روز، باعث ترش و بدمزه شدن آن می شود بنابراین بهتر است خرما را تا پیش از مصرف داخل بسته بندی خودش نگه دارید و اگر قرار است آن را به ظرف دیگری منتقل کنید، حتما از ظرف های دردار برای این کار استفاده کنید.

● درست در یخچال بچینید!
پس از خرید و شستشوی مناسب خوراکی هایی که به شستن نیاز دارند، آنها را به بهترین شکل در یخچال بگذارید تا مشکلی از نظر انتقال آلودگی و بو از طریق خوراکی های مختلف پیش نیاید. مثلا بهتر است میوه ها و سبزی ها را در جامیوه ای بگذارید؛ اگر گوشت تازه و گرم خریده اید و یکی دو روز نمی توانید آن را پاک و فریز کنید، داخل بسته بندی اش در یخچال بگذارید و یک سینی زیرش قرار دهید تا خونابه در یخچال نریزد و آلودگی های احتمالی گوشت خام به سایر خوراکی های یخچال منتقل نشود. بهتر است مواد غذایی شسته و نشسته را هم در طبقه های جداگانه ای از یخچال قرار دهید. در ضمن خوراکی هایی که به سرمای بیشتری نیاز دارند، باید در مکان های سردتر یخچال جای داده شوند.

شوینده‌های غیر سمی زیست تجزیه پذیری که حاوی عناصر مشتق از منابع طبیعی هستند، مانند جوش شیرین و اسید سیتریک، نسبت به شستشو با آب می‌تواند مواد شیمیایی بیشتری را از بین ببرد. به جای شستشو با شوینده‌های آماده، می‌توانید خودتان آن‌ها را تهیه کنید: در یک بطری اسپری آب و سرکه را به تناسب مساوی و مقدار زیادی نمک را با هم ترکیب کنید و یا یک قاشق چایخوری آب لیمو، دو قاشق غذاخوری جوش شیرین و یک فنجان آب را با هم مخلوط کنید.

آب سرد طعم سرکه را خواهد شست و فرایند شستن میوه را به پایان می‌رساند. بنابراین با این کار ۳۰ ثانیه زمان و ۶۰۰ تومان پول برای خود سرمایه گذاری می‌کنید. این تکنیک بهترین عملکرد را برای میوه‌ها و سبزیجاتی دارد که پوست صاف و نرمی دارند. وقتی کلم بروکلی، برگ‌های کاهو یا اسفناج می‌خرید، تمیز کردن سخت‌تر می‌شود. خیساندن کاهو در محلول سرکه موثر عمل می‌کند، اما نسبت به اسپری کردن سیب‌ها پر زحمت‌تر است.

مجبور خواهید بود که برگ‌ها را از هم جدا کنید. نمی‌توانید تمام آن را جدا کنید. و این درست جایی است که این روش غیر عملی به نظر می‌رسد، زیرا به کاسه‌ای نیاز دارید که به حدی بزرگ باشد که بتواند سه قسمت آب و یک قسمت سرکه و مقدار زیادی نمک را در خود جای دهد.

محققین موسسه علوم کشاورزی و محیطی در دانشگاه ایالت تنسی، سرکه رقیق شده را در مقابل آب خالی و یک محصول تجاری که از خوار و بار فروشی خریداری کرده بودند، تست کردند.

ساندریا گودوین که پروژه را سرپرستی می‌کرد، می‌گوید: محصول تجاری واقعاً موثر یا حتی لازم نبود.

گودوین می‌گوید با اینکه محصول تجاری نیز بسیاری از باکتری‌ها را از بین برد، اما تیم محققین او تشخیص دادند که نمک، آب و سرکه می‌تواند بیشتر از آن موثر واقع شود. آن‌ها دریافتند که وقتی این محلول برای آبکشی و خیساندن مواد غذایی تازه به کار می‌رود، می‌تواند ۹۸ درصد باکتری‌ها را از بین ببرد.

برای سبزیجاتی مانند بروکلی و گل کلم که مقدار زیادی درز و شکاف دارند، دو دقیقه آن‌ها را بخیسانید، گرچه این روش با توصیه کار‌شناسان ایمنی غذایی تناقض دارد؛ آن ها نگران آلوده شدن مواد غذایی در طول آماده سازی آن‌ها برای مصرف هستند.

آن‌ها خیساندن مواد غذایی را توصیه نمی‌کنند زیرا در این روش خود باکتری در سینک باقی می‌ماند. ولی باز هم فکر می‌کنیم که باید عمل خیساندن را انجام دهید و بعد از اتمام کار، سینک خود را بشویید!

توصیه:از آنجا که معمولا باکتری و چرک در شکوفه و انتهای ساقه میوه به دام می‌افتند، جدا کردن هر دو سمت انتهایی میوه بعد از آبکشی ایده خوبی است.

منبع:http://www.zohur12.ir


تعداد بازدید از این مطلب: 494
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








********به وبلاگ من خوش آمدید********* خدایا مرا ببخش / مرا فهمی ده تا فرامین وحکمت هایت را درک کنم/ و مرا فرصتی دیگر برای بهتر بودن ده تا دستهاو زبان تو شوم . آمین یا رب العالمین


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود